5 dovezi ca nu te ingrijesti cum ar trebui

Este bine sa ne ingrijim de igiena proprie, insa nu toata lumea o face ca la carte. De aceea e bine sa iei aminte de cele de mai jos.

1. Folosirea in exces a samponului de par. De cele mai multe ori exageram atunci cand vine vorba de cantitatea de sampon pe care o aplicam pe par, pentru a-l mentine sanatos, curat si stralucitor. E suficient o cantitate cat sa incapa in podul palmei. Spalarea parului in fiecare zi duce la pierderea stralucirii naturale, parul devenind mat.

2. Buretii de baie. Trebuie sa retinem faptul ca acestia au o textura care retine in interior bacterii. De aceea este indicat sa-i inlocuim o data la 4 saptamani.

3. Betisoarele pentru urechi. Ne putem rani usor cu betisoarele pentru igiena urechii. De altfel, acestea nu fac nimic altceva decat sa introduca mai adanc ceara in interiorul urechii. In schimb, iti poti curata urechile cu ajutorul unui servetel umed infasurat imprejurul degetului aratator.

sapun

sapun

4. Te speli pe dinti la momentul nepotrivit. De cele mai multe ori ne spalam pe dinti imediat dupa ce am luat masa. Acest lucru nu este indicat, deoarece smaltul dintilor poate fi mai delicat dupa masa, iar prin periaj nu faci decat sa-l distrugi pana la inlaturare. Poti astepta in schimb 30 de minute pana sa iti faci igiena bucala.

5. Sapunul antibacterian este mai bun? Cu totii facem aceasta greseala atunci cand achizionam un sapun. Il alegem pe cel care ne promite sa inlature si sa tina la distanta bacteriile de pielea noastra. Te-ai mira daca ai sti ca un sapun normal actioneaza exact la fel ca un sapun antibacterian si ca ne protejeaza de infectiile sezoniere. Este recomandat folosirea unui sapun normal atunci cand ne spalam pe maini pentru cel putin 20 de secunde.

Dupa ce ai citit articolul vei sti cum sa iti imbunatatesti igiena personala: ingrijindu-te corect.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.