7 lucruri pe care oamenii de succes nu le spun niciodata

succes

Ati observat vreodata cum oamenii de succes au o anumita atitudine? Spre exemplu nu pierd timpul plangandu-se, ci cauta sa ia masuri pentru a-si creste succesul. Pe masura ce cititi urmatoarea lista, ganditi-va daca folositi aceste expresii sau nu, iar in cazul in care le folositi, revizuiti atitudinea.

1. Sunt complet coplesit: Persoanele de succes nu spun aceasta niciodata pentru ca isi organizeaza bine timpul si energia. Isi fac timp pentru lucrurile care sunt importante, insa nu preiau atat de multe responsabilitati incat sa ajunga coplesiti de situatie. Ei pur si simplu abordeaza necesitatile si spun “Nu” cererilor care nu se aliniaza cu prioritatile si valorile proprii.

2. Nu sunt pregatit: Oamenii de succes stiu ca nimeni nu se simte complet pregatit cand se imbarca intr-un nou proiect sau provocare. Este importanta planificarea, dar de asemenea este important sa faci primii pasi in directia potrivita, iar aceste persoane cunosc importanta primilor pasi inainte de a fi complet pregatit.

3. Nu am noroc, nu castig niciodata, lucrurile nu merg cum mi-as dori: ei stiu ca trebuie sa isi creeze propriul noroc si propriile oportunitati. Acestea vin din pregatire, din pasii in directia potrivita, in timp ce se mentine si un optimism realist. Conform unor studii cei cu o mentalitate pozitiva ce lucreaza in domeniul vanzarilor au rezultate cu aproape 90% mai bune decat persoanele pesimiste.

4. Nu sunt suficient de destept, de slab, nu am suficiente diplome, certificari etc.
Persoanele de succes nu se concentreaza pe zonele in care au lipsuri, ci pe punctele lor forte si folosirea acestora pentru un impact maxim. Toti avem slabiciuni si zone care necesita imbunatatiri. Oamenii de succes nu lasa punctele slabe sa le stea in calea atingerii obiectivelor.

5. Altceva e de vina, nu pot face asta pentru ca nu imi permite X sau Y
Preiau responsabilitatea asupra propriei vieti; nu invinovatesc pe altii pentru anumite circumstante aparute si nu permit altora sa ii tina in loc. A da vina pe altii poate vi un semn al victimizarii. Adevaratul succes poate fi atins doar prin propriile puteri, prin acceptarea lucrurilor asa cum sunt si nu cum ne-am dori sa fie.

6. Trebuie sa fac totul singur: Persoanele de succes stiu foarte bine ca nu trebuie sa faca totul singure. Stiu cand sa spuna “nu” si cand sa delege responsabilitatea. Sentimentul ca trebuie sa faci totul iti consuma inutil energia, te streseaza si te opreste din concentrarea asupra prioritatilor.

7. Nu as putea taxa atat de mult sau nu as putea cere un salariu atat de mare.
Oamenii de succes inteleg valoarea propriilor abilitati si a timpului propriu si sunt dispusi sa ceara exact cat acestea valoreaza. Au incredere in talentul propriu, in posibilitatea de a oferi valoare si rezultate clientilor sau angajatorilor.

Acum este randul tau sa iti pui intrebarea daca folosesti aceste expresii, si apoi sa vezi unde mai ai de lucrat.

Leave a Comment

Your email address will not be published.