Al doilea copil un semn de intrebare?

Multe femei isi doresc sa aiba doi copii sau mai multi. Mai ales dupa prima nastere dorim sa ii facem un fratior celui mic. Dar anii trec si mereu amanam acest lucru. Nu este tocmai simplu sa o iei de la inceput iar. Nu cred ca am uitat noptile nedormite in care eram ingrijorate de febra micutului. Si de aceea ezitam cand vine vorba sa luam o hotarare.

Si tot ne gandim ca peste un an doi ar fi mai bine. Si pe masura ce vremea trece motivele amanarii se fac si mai multe. Chiar daca nu este placut de zis aparitia unui copil ne bulverseaza viata. Mama esti inca din prima zi si vei fi asa pana vei muri. Cel putin in primii ani trebuie sa fii constienta ca totul se invarte in jurul copilului tau. Poti sa iti iei adio de la intalnirile cu prietenii sau weekend-uri in doi la mare sau la munte.Acum timpul a cam intrat la apa si de abia ai timp sa te ocupi de treburile gospodaresti.

Inainte sa avem primul copil ne gandim ca nu avem casa nici salarii pe masurapentru a-i acoperi toate nevoile. Cand vorbim deja de al doilea copil constatam ca apartamentul in care stam este total neincapator.De asemenea ne gandim si la posibilitatea de a ne termina scoala mai ales daca primul copil a venit neprogramat sa zicem in timpul facultatii. Nu e tocmai usor sa ai grija de un copil si sa faci si facultate in acelasi timp. Si normal ca acum ne gandim sa ne finalizam studiile inainte ca sa apara al doilea copil.

De asemenea ne mai gandim si la faptul ca nu are cine sa ne ajute. Ca vorbim de socri sau parinti parca nu gasim un ajutor in nimeni. Si daca ei mai stau si in alt oras atunci lucrurile se complica. Si un baby-sitter este costisitor. Si uite asa lista cu motive poate continua.

Leave a Comment

Your email address will not be published.