Avantaje ale iluminatului cu led

leduri online

Rolul extrem de important pe care il are lumina in vietile noastre nu poate fi subliniat indeajuns. Cum nu putem sa ne imaginam sa traim fara un anumit confort, fara electricitate spre exemplu, nu ne putem imagina nici cum ar fi sa nu avem surse de iluminat corespunzatoare.

Lumina de o anumita intensitate schimba perceptia asupra unei incaperi, creaza o atmosfera aparte si chiar are influenta asupra sanatatii, intrucat o lumina prea slaba sau prea puternica ne poate afecta vederea.

Resursele sunt limitate – cu totii stim asta. Nici energia electrica nu face exceptie din aceasta categorie, si de aceea se cauta surse alternative de energie sau modalitati de economisire. In acest registru se incadreaza tehnologia iluminatului cu led. Economia este principala caracteristica data de sursele de iluminat bazate pe tehnologie led, avantajele insa nu se opresc aici.

Denumirea de LED este o abreviere din limba engleza – Light-Emitting Diode (dioda emitatoare de lumina). Solutia iluminatului cu led este recomandata nu doar pentru faptul ca este foarte economica. Led-urile au de asemenea si o durata de viata mult mai mare fata de alte surse traditionale de iluminat precum becuri cu incandescenta sau tuburi fluorescente. Daca un bec cu incandescenta are o durata de utilizare de circa 1000 ore, un tub fluorescent de aproximativ 10000 ore, in cazul becurilor cu led durata de functionare este intre 50000 si 100000 ore.

In momentul de fata tot mai multi apeleaza la solutia iluminatului cu led, pentru diverse motive. Atat in magazine specializate cat si in mediul online isi fac aparitia tot mai mult led-urile. In ceea ce priveste gama de leduri online, aceasta este foarte variata, iar cum cautarile pentru diverse produse si servicii sunt orientate tot mai mult pe partea de online, oferta este foarte bogata.

Tot in seria beneficiilor oferite de tehnologia de iluminat cu led se inscriu si rezistenta si dimensiunea compacta. Sursele de iluminat cu led sunt mult mai fiabile fata de sursele de iluminat traditionale, fiind mult mai rezistente la socuri mecanice, vibratii si chiar si la variatii de temperatura. Dimensiunile reduse dar si lumina directionala ofera solutii cu un design compact, solutii inovative pentru vitrine spre exemplu, sau tavane ori locuri mai putin accesibile.

Printre motivele pentru care tot mai multi aleg varianta iluminatului cu led se numara si costurile scazute de intretinere. Daca pe partea de economie a energiei electrice becurile cu led se dovedesc a fi mai eficiente cu aproximativ 90% fata de becurile cu incandescenta, inlocuirea lor nu se impune la fel de des, deoarece durata de utilizare este mult mai extinsa. In acest fel o investitie in iluminat cu led reprezinta o solutie pe termen lung, poate ca initial costurile vor fi putin mai mari, insa eficienta consumului si rezistenta amortizeaza in timp investitia initiala.

Leave a Comment

Your email address will not be published.