Bateriile dispozitivelor mobile

baterie externa

In cazul in care credeati ca telefonul nou achizitionat, de tip smartphone, cu un display mare, culori intense, conectat la 4G si GPS, va functiona mai mult cu un singur ciclu de incarcare al bateriei, va inselati. Cresterea consumului energetic la noile smartphone-uri depaseste de departe evolutia lenta in domeniul tehnologiei bateriilor si acumulatorilor.

Producatorii de baterii si acumulatori incearca pe cat posibil sa “stoarca” si ultima farama de putere din actualele baterii litiu-ion sau litiu-polimer, insa aceste tehnologii sunt de ceva vreme pe piata, consumatorii sunt din ce in ce mai multi, iar problema bateriilor care se descarca foarte rapid incepe sa devina una critica.

Cu cativa ani in urma, daca iti uitai incarcatorul telefonului acasa si plecai in weekend sau intr-o scurta vacanta, iti ramanea suficienta baterie pentru a putea da telefoanele strict necesare. In ziua de astazi insa, suntem atat de atasati de incarcator incat putem vedea fetele ingrijorate ale tuturor la un anume punct: avertizarea de 10% baterie ramasa. Cresterea consumului bateriilor telefoanelor este mult mai mare datorita progresului tehnologiei.

Inovatiile in acest domeniu, desi nu de foarte mare anvergura, sunt insa vizibile la orizont. Nu se stie exact cat de curand vor fi vizibile pentru publicul larg, nu se stie exact cat de utile vor fi noile tehnologii in ceea ce priveste bateriile si acumulatorii pentru a indeplini nevoile de incarcare si autonomie ale dispozitivelor mobile.

In momentul de fata solutia de a extinde durata de functionare a telefonului sau a altui dispozitiv mobil este cumpararea unei baterii de rezerva sau a unei baterii externe. Tot mai multi producatori le realizeaza, pentru a suplini necesarul de energie chiar si in cazul in care posesorul dispozitivului mobil nu are la indemana o priza sau un incarcator. Desigur dimensiunile acestor baterii externe le depasesc pe cele ale celor incorporate in telefoane, insa avantajul este ca pot asigura pana la 5 reincarcari. Pana cand tehnologia va evolua suficient si se vor gasi acele solutii optime, ramane sa ne bazam in continuare doar pe clasicele incarcatoare si relativ noile baterii externe.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *