Beneficiile adaptabilitatii la schimbare

schimbare

Pozitiile de manageri si de asistenti-manageri au devenit din ce in ce mai solicitante din punct de vedere al cerintelor. Afacerile trec prin schimbari continue si majore, se modifica uneori total strategiile si modelele si astfel se schimba nu doar modul cum se munceste, dar si abordarea angajatilor asupra serviciului.

Un angajat nu mai poate sa isi permita luxul de a se simti in siguranta pe pozitia pe care o are. Trebuie sa isi imbogateasca in mod constant aptitudinile si cunostintele, nu numai in propriul domeniu, ci si in alte aspecte legate de munca pe care o presteaza. Aici intervin trasaturile de adaptabilitate si flexibilitate, foarte cautate de angajatori in momentul in care cauta un candidat potrivit pentru un job.

Cei ce reusesc sa se adapteze bine schimbarilor ce se petrec la locul de munca sunt vazuti precum angajati de valoare, care merita sa fie retinuti de companie. Indiferent cat de mica sau mare este schimbarea indusa, candidatul ideal nu trebuie sa se planga, sa protesteze, ci mai degraba sa caute sa puna intrebari, sa inteleaga noua cale de dezvoltare si chiar sa sugereze modalitati pentru imbunatatirea situatiei.

Angajatii dispusi sa faca mai multa munca fata de cantitatea “prescrisa”, care doresc sa se aventureze in noi domenii si sa isi asume noi roluri, au oportunitatea de a invata mai mult decat cu ce au venit pregatiti. Numai cei ce imbratiseaza schimbarea pot beneficia de avantajele sale viitoare. Cu abilitati si cunostinte noi, astfel de angajati vor obtine recunoastere din partea angajatorului, le vor fi acordate mai multe responsabilitati si vor urca mai usor pe treapta ierarhica.

Schimbarea incurajeaza gandirea creativa si ajuta la depasirea fricii. Initiativa este de asemenea incurajata prin schimbare. Aceasta poate aduce la suprafata atat ceea ce este mai rau, dar si ceea ce este mai bun la angajati. In vremuri de criza si urgenta, chiar si cei mai putin asteptati angajati pot veni cu o contributie. De aceea schimbarea trebuie imbratisata fara frica, intrucat a devenit o constanta a vietilor noastre.

Leave a Comment

Your email address will not be published.