Boli cu transmitere sexuala

De cele mai multe ori tratam aceste subiecte precum niste subiecte tabu.Din acest motiv evitam sa vorbim aceste lucruri chiar si cu medicul.Trebuie sa avem incredere pentru a vorbi cu prietene sau persoane aproapiate, insa acest lucru se face in timp.

In cazul in care nu ai o relatie stabila si contacte sexuale cu un singur partener, oraganismul tau este predispus bolilor cu transmitere sexuala.Mai grav este ca ii poti imbolnavi si pe altii.De aceea as vrea sa va ofer cateva informatii despre aceste boli si despre metoda lor de tratare pentru a nu fi un pericol pentru tine si pentru ceilalti.

 

Candidoza

Este cea mai raspandita boala cu transmitere sexuala.Ea nu este o boala grava care sa necesite o interventie urgenta ci este o afectiune datorata unei igiene necorespunzatoare.Candidoza se trateaza cu ovule prescriptionate de un medic sau chiar de la farmacie.Pentru a preveni aceasta afectiune trebuie sa consumati iaurt natural,multe lichide si ceai de musetel.

Sifilisul

Sifilisul apare in urma infectiei cu Treponema Pallidum. Un prim simptom este aparitia petelor rosii.La femei pot fi afectate labia, vaginul, uretra si perineul.La ambele sexe pot fi afectateregiunea anorectala, mamelonara, buzele, limba, amigdalele etc.Complicatii care pot aparea sunt fimoza, parafimoza, suprainfectarea leziunii, blocajul cailor limfatice cu edemul penisului si a scrotului sau a labiilor.

SIDA

Marcheaza un deficit al sistemului imunitar dobandit in urma infectarii cu virusul HIV.SIDA predispune la foarte multe boli care afecteaza persoanele cu virusul HIV.Portile de intrare in organism ales virusului HIV sunt ranile deschise, suprafetele iritate, zgariate sau inflamate, ale pielii si tesuturile sensibile cum ar fi mucoasa vaginala.Lichidele infectioase prin care se transmite sunt sangele, sperma, laptele de mama, etc.

Pentru a evita aceste maladii evitati contactele sexuale cu persoane necunoscute deoarece acestea vor ingreuna desfasurarea unei anchete epidemiologice corecte.

Educatia sanitara si antiveneriana trebuie sa fie realizata in mod corespunzator pentru a evita infectarea cu aceste virusuri.

Leave a Comment

Your email address will not be published.