Cafea vs energizant

cafea energizant

Exista o serie de diferente intre cafea si bauturile energizante, de la preparare pana la ingredientele continute. Exista insa un lucru pe care il au in comun ambele tipuri de bauturi: continutul de cofeina.

Pentru oricine lucreaza ore multe in fata calculatorului sau este nevoit sa stea peste program la birou pentru a termina proiectele incepute cafeaua este solutia salvatoare. Esti obosit si suprasolicitat insa o ceasca de cafea te poate revigora instantaneu. Mai exista inca o solutie: energizantele. Bauturi-minune – ar spune unii – iti ridica nivelul energetic la maximum si te mentin active pe parcursul intregii zile. Atat energizantele cat si cafeaua sunt insa supuse intrebarilor, datorita riscurilor asociate lor.

Intra aici in discutie ingredientul continut de ambele bauturi – cofeina. Aceasta se comporta ca un neuro-stimulent, activand si reincarcand bateriile sistemului nervos. Imbunatateste puterea de concentrare, reflexele fizice, reduce sentimentul de oboseala si creste capacitatea de a munci, atat din punct de vedere fizic cat si psihic.

Cafeaua si energizantele au in ultima instanta acelasi scop. Ambele bauturi au rolul de stimulent, de surse de energie. Ambele pot ajuta la imbunatatirea timpului de reactie dar si al puterii de concentrare. Exista insa cateva beneficii aditionale pe care le aduce cafeaua, spre deosebire de energizante. Studiile realizate arata ca aceasta ajuta la reducerea riscului aparitiei anumitor maladii si boli precum Parkinson, Alzheimer, diabet tip 2 si chiar cancer. Ajuta medicamentele sa actioneze mai rapid, poate preveni chiar si aparitia problemelor legate de sistemul circulator si cardiac. Campaniile agresive si reclamele tind sa promoveze in perioada recenta energizantele ca si inlocuitori ai apei. Acest fapt nu este insa indicat.

Concluzia ce poate fi trasa este ca in dezbaterea “Cafea vs. Energizant” este ca ambele sunt sigure pentru organism, aduc partea lor de beneficii si sunt si savuroase, insa numai in cazul in care sunt consumate cu moderatie. Excesele si supradozele din orice tip de substanta nu s-au dovedit niciodata benefice, prin urmare este recomandat un consum responsabil.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *