Ce poti face pentru a scapa de irascibilitate

Fiecare dintre noi are zile mai bune si zile mai proaste. In zilele in care esti prost dispus nu poti face nimic bun. Te certi din motive nesemnificative cu cei dragi, ai o stare de disconfort si instabilitate psihica. Exista anumite alimente care te pot face sa scapi de starea de irascibilitate. Pentru a scapa de aceasta stare, trebuie sa alimentezi organismul si implicit creierul cu alimente bogate in acizi grasi.

Dulciurile si cafeaua sunt alimentele care ne dau energie si care, potrivit nutritionistilor, ofera energie doar pentru o perioada limitata, scurta de timp. Putem consuma alimente care reduc riscul de depresie si care imbunatatesc calitatea somnului.

Renunta la dulciurile care iti dau impresia de energie si inlocuieste-le cu alimente sanatoase cp\onsumate in mod frecvent.

Creierul are foarte mare nevoie de acizi grasi, foarte prezenti in somon. Somonul este cea mai bogata sursa de acizi grasi care confera o atitudine energica si fara irascibilitate. Daca nu cosuman suficienti acizi grasi, atunci creierul nostru se va confrunta cu disconfort si ne va face sa fim irascibili si prost dispusi. Consumul de somon este recomandat de cel putin 3 ori pe saptamana. Pentru un plus de acizi grasi poti aduga seminte de canepa si vlastari de ridichi. Aceastea contin foarte multe minerale, vitamine si acizi grasi care ne confera o stare de energie, ne intaresc imunitatea si reduc riscul de dementa dezvoltata la anumite varste.

Ciupercile sunt foarte bogate in vitamine si foarte sanatoase. Ele sunt o bogata sursa de vitamina D, foarte importanta pentru imbunatatirea sanatatii creierului. Ele scad riscul de dementa si depresie.

Ciresele amanre sunt iar un tratament perfect pentru a combate starile de irascibilitate. Chiar daca ele nu sunt proaspete in orice perioada a anului, le putem gasi deshidratate in hipermarket-uri. Ele contin melatonina care ajuta la calitatea somnului. In plus, te vei trezi in fiecare dimineata cu pofta de viata si foarte bine dispusa.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.