Ce trebuie sa stii despre copilul intre 9 si 18 luni

Alimentatia copilului este foarte importanta in dezvoltarea lui fizica si in crearea unei imunitati cat mai bune. Care sunt transformarile prin care trece copilul intre 9 si 12 luni? Ei bine, dupa ce micutul tau a implinit 9 luni, el se va invata sa manance singurel, in sensul ca va sti sa tina singur biberonul in manuta sau canita antiscurgere. Va fi mult mai activ, va depasi perioada in care doarme si mananca, va sti sa stea singur in scaunel, va incerca singur sa foloseasca tacamurile chiar daca nu se va descurca. Poti sa te astepti sa iti faci o super mizerie in bucatarie, sa iti lase pete de mancare peste tot si sa il incurajezi pentru ca aceasta este modul lui de invatare.

De acum, vei putea sa ii difersifici mancarea, in sensul ca ii poti da si mancare pasata, fiarta sau taiata in cubulete astfel incat sa ii incapa in gurita. II poti da carne de vita, miel, pui, branza tofu, fasole, mazare, galbenus de ou, iaurt, cartofi, chifle etc. Incearca sa ii dai mancaruri moi care se vor topi in gurita micutului tau.

Dupa ce va trece de un an, o sa vezi cum copilul tau va dori sa aiba autoritate si va incerca sa faca lucrurile fara sa il ajuti. Va incerca sa faca lucrurile singurel, va folosi un pic mai bine tacamurile, insa nu te astepta sa le manuiasca asa cum o faci tu. De asemenea, copilul va sti ca trebuie sa incline capul pentru a putea bea din canita sau din biberon. Copilul tau iti va demonstra ca este mare deja si va dori si el sa ia masa cu familia. Asa ca nu te sfii sa ii dai mancare din care faci pentru toata lumea. Ii poti da piureuri, bucatele de carne sau legume sau fructe de asemenea, taiate cubulete.

Leave a Comment

Your email address will not be published.