Ce trebuie să știi despre incinerările directe
Când alegi o incinerare există două modalități de desfășurare dintre care poți alege. În primul rând, asemenea unei înmormântări, te poți bucura de funeralii și de un moment în care cei dragi își iau rămas bun. Toți prietenii și apropiații decedatului pot fi invitați într-o capelă sau un alt loc ales de tine și să aibă parte de un ultim moment cu persoana iubită. Un alt caz este cel în care alegi o incinerare directă. Comparativ cu cea menționată anterior, această incinerare se face imediat după deces, iar un avantaj important este că e o variantă economică.
În rândurile de mai jos vorbesc despre detalii și beneficii privind incinerările realizate în zilele următoare decesului, fără funeralii.
Caracteristicile incinerării
Alegând o incinerare fără servicii funerare este o posibilitate care te scutește de costurile incluse într-o înmormântare convențională. Deoarece corpul este adus la crematoriu Transilvania direct după deces, nu mai ai nevoie de serviciile unei case funerare. În acest fel, nu mai trebuie să fie îmbălsămat trupul, iar sicriul în care este ars poate fi unul simplu mai degrabă decât unul pretențios. Până la urmă, nimeni altcineva nu-l va vedea, doar familia.
Asta nu înseamnă că nu poți planifica un serviciu memorial după incinerare. Datorită faptului că nu mai este corpul, ci doar cenușa din urnă, ai mai multe variante dintre care poți alege. Practic, poți invita pe toată lumea oriunde, deoarece locul, oricât de mic ar fi, îți va permite acest lucru!
În cazul în care ești interesat de servicii de incinerare, dar nu ești sigur de tarifele implicate în procedură, poți oricând accesa site-ul firmei http://www.proignis.ro pentru a te informa. În general, o incinerare imediată este mult mai puțin costisitoare decât o incinerare tradițională, care presupune să investești în cele mai scumpe achiziții, cum ar fi sicriul, prepararea trupului, serviciile funerare în sine, transportul etc. În plus, alte costuri posibile sunt cele de îngropare ale urnei într-un cimitir. Dacă îți dorești asta cu adevărat, atunci trebuie să te informezi care sunt prețurile locurilor, ale unei lespezi de mormânt. Asigură-te că firma pe care ai ales-o se încadrează în bugetul tău indiferent dacă incinerarea o faci direct după deces sau după funeralii.
Beneficiul de care se bucură oricine alege incinerarea este dat de multitudinea de posibilități pe care ți-o oferă mânuirea cenușei. În general, familiile optează pentru îngropări asemănătoare unor înmormântări, fie într-un cimitir ori într-un loc special ales. Dar poți păstra urna în prezența ta și o poți transporta cu ușurință dintr-un loc în altul, mai ales dacă te muți mereu. Mai există și posibilități mai rar întâlnite, de exemplu să împrăștii cenușa, să o introduci în bijuterii sau alte acceosrii, etc.
Nu uita să ții cont de dorința celui decedat în alegerea pe care o faci. Ți-a vorbit des despre importanța serviciilor funerare sau despre cum i se pare ideea împrăștierii cenușei? Atunci este de preferat să faci asemenea gândurilor sale. Iar dacă își dorește întreaga familie să fie prezentă la incinerare, poți face și asta. Mare parte din crematorii oferă astfel de servicii, trebuie doar să te asiguri că și crematoriul ales de tine va permite acest lucru.