Cele mai sanatoase fructe

In cele mai multe diete si de cele mai multe ori, ni se recomanda consumul de fructe. Insa aceasta trebuie efectuat in mod moderat si sa alegem ceea ce ne ajuta cel mai mult organismul.Stiati ca in cazul in care consumam prea multe fructe ne putem ingrasa? Afla care sunt proprietatile fructelor pe care le consumi. Fructele contin un mare aport de vitamine, minerale, antioxidanti si fribre.Toate aceastea sunt esentiale organismului nostru avand efecte pozitive asupra structurei celulelor, previn aparitia cancerului, ajuta la digestie.

Fructele nu contin proteine.Ele sunt foarte bogate in glucide.Consumul de fructe ajuta la evitarea interactiunii sangelui cu zaharului.

Murele

Sunt o bogata sursa de antioxidanti si reduce roscul imbolnavirii de boli de inima si chiar pot preveni cancerul. 100 g de mure au doar 31 de calorii.

Bananele

Sut bogate in potasiu, vitami8na B6 si acid folic. Acidul folic este foarte benefic creierului, ajuta la scaderea presiunii arteriale si protejeaza inima si plamanii.100 g de banane au in medie 110 calorii, in functie de stadiul de coacere in care se afla.

Avocado

Avocado contine o mare cantitate de vitamina E, si acid folic. Contine grasimi sanatoase si ajuta la reglarea nivelului colesterolului si protejeaza inima si sistemul imunitar.Din acest motiv, Avocado este foarte recomandat in diete.

Ciresele

Sunt foarte bogate in antioxidanti.Ciresele ajuta la reglarea sistemului iminitar si chiar pot atenua anumite boli. Contin vitamina C, B1, B2 si foarte mult calciu. Ciresele amare sunt mai indicate decat cele dulci de specialisti deoarece contin mai multa vitamina C.

Merele

Merele sunt frunctele care te ajuta sa previi cancerul. Daca pana acum obisnuiai sa cureti coaja inainte de a consuma un mar, afla ca cele mai multe vitamine dar si aroma se afla in coaja marului.Marul ajuta foarte mult la sanatatea dintilor. Astfel, dupa masa, cand nu ai posibilitatea sa te speli pe dinti poti apela cu incredere la un mar.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.