Ciudatenii legate de rechini

ciudatenii rechini

Cu toate ca rechinilor le vine destul de greu sa faca diferenta intre prieteni si mancare, acestia inca sunt regii oceanelor. In cinstea acestui fapt doar, in cele ce urmeaza voi prezenta o serie de ciudatenii legate de rechini de care cu siguranta nu cred ca stiai.

Cheltuieli dentale costisitoare

Un rechin obisnuit are intre 40-45 de dinti si poate avea parte chiar si de 7 randuri de inlocuiri de dinti. Pentru ca rechinii pierd o gramada de dinti, acestora le cresc de asemenea o gramada de dinti inapoi si foarte repede, acestia pot ajunge la mai mult de 30,000 de dinti intr-o singura viata.

Rau pana la oase

Rechinii nu au nici macar un singur os in corpul lor. Scheletele acestora sunt facute dintr-un cartilagiu. Asadar, putem spune mai in gluma, mai in serios ca sunt atat de rai incat nici macar oasele nu se prind de ei.

Finete si grija

Rechinii cu cap de ciocan sunt nascuti cu un cap mai maleabil astfel incat sa nu-si striveasca si sa nu dauneze canalelor de nastere ale mamei purtatoare. Atata grija cat mai au ei fata de cei din rasa lor nu este data neaparat de felul lor de a fi, ci mai degraba de la inzestrarea lor asa de la mama natura, de la Dumnezeu.

Supravietuirea celui mai puternic

Primul pui de rechin tigru care se afla in uterul mamei sale isi devoreaza rudele inca nenascute pana cand doar doi pui mai raman in interiorul mamei, unul de fiecare parte a uterului doar. Deci, pana si ianinte de a iesi la suprafata, in lumea reala si cruda, acesti rechini sunt destul de puternici si au instinctul de supravietuire foarte bine dezvoltat.

Preistorici

Rechinii au locuit pamantul cu 200 de milioane de ani inaintea aparitiei dinozaurilor si s-au schimbat foarte foarte putin inca de pe atunci si pana in zilele noastre. Se pare ca nu toate vietuitoarele preistorice au disparut din zilele noaste. Ar trebui sa ne laudam cu rechinii si cu faptul ca acestia sunt inca o marturie a marilor vremuri trecute.

Leave a Comment

Your email address will not be published.