Comunicare mai buna pentru beneficii mai multe

comunicare

La nivel personal cat si la nivel profesional comunicarea are un rol extrem de important. In special insa cand vine vorba de beneficiile pe care le poate aduce pentru un angajat, reprezinta efectiv cheia catre succes. Cum pot fi maximizate beneficiile obtinute de pe urma comunicarii? Vedem in continuare.

  • Planificare eficienta. Cu totii putem fi de acord ca terminarea unui proiect pe ultima suta de metri este destul de stresanta. Planificati astfel dinainte. Atat angajatorul cat si angajatii trebuie sa cunoasca ce urmeaza si ce decizii se impun a fi luate. Termenele limita pot fi stabilite de comun acord sau impuse, insa toata lumea trebuie sa cunoasca foarte bine planul.
  • Comunicarea trebuie facuta des si prin metode diferite. Cercetarile arata ca o persoana trebuie uneori sa auda de trei ori acelasi lucru pana sa il inteleaga pe deplin. Aici intervine rolul diverselor canale de comunicare: comunicare verbala, scrisa, electronica – doar cateva exemple de tipuri de comunicare ce ajuta la o mai buna intelegere a sarcinilor de lucru in asa fel incat procesul de munca este optimizat si eficientizat pentru beneficii extinse.
  • Pentru o comunicare mai buna si mesajul trebuie sa aiba sens, sa fie inteles bine de toti interlocutorii. Diverse departamente din cadrul unei organizatii percep diferit un mesaj transmis de conducere, astfel trebuie avut in vedere si acest aspect.
  • Un alt pas ar in realizarea unui proces eficient de comunicare este si verificarea receptionarii mesajului. Odata ce a fost receptionat cu siguranta a fost si inteles si astfel totul se eficientizeaza, se imbunatateste productivitatea.

Atat pentru angajati cat si pentru angajatori o comunicare eficienta in cadrul organizatiei aduce doar beneficii. Se optimizeaza procesele de lucru, se creste productivitatea, se imbunatatesc relatiile intre departamente si angajati si in cele din urma toata lumea are de castigat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *