Comunicarea si importanta sa in mediul de afaceri

comunicare

Abilitatea de a transmite clar ideile si sentimentele prin intermediul limbajului deosebeste omul din randul celorlalte specii. Chiar si in lumea moderna, corporatista, pe masura ce afacerile se lupta sa depaseasca competitia intr-o piata in continua schimbare, comunicare este cheia. Aceasta ajuta la construirea unei echipe puternice care sa propulseze afacerea, oferindu-i un plus de performanta. Importanta bunelor abilitati de comunicare trebuie subliniata atat in randul angajatilor cat si al managementului oricarei corporatii. In ce consta mai exact importanta comunicarii in mediul de afaceri enumeram in continuare.

Ajuta la construirea unei echipe bune. Pentru aceasta este nevoie de un lider care sa comunice cu fiecare membru al grupului in parte. Este nevoie de atentie personala pentru a se elimina frica si pentru a se instaura increderea in abilitatile proprii prin comunicare directa.

Se evita neintelegerile. Comunicare frecventa inseamna eliminarea acestora, facand mai usor pentru orice angajat sa se concentreze exact la sarcina pe care o are de indeplinit.

Ajuta la imbunatatirea procesului afacerii. Nici un proces nu este perfect si tot timpul este loc de imbunatatiri. Exista diverse departamente separate care lucreaza impreuna pentru realizarea produsului final, fiecare membru al echipei avand contributia sa. In acest sens canalele de comunicare trebuie sa ramana deschise, pentru a se putea rezolva rapid orice problema aparuta.

Crearea unei atmosfere pozitive nu ar putea fi posibila fara o comunicare buna. Se elimina indoiala, neintelegerile si alte probleme ce pot decurge din ele si automat se creaza o atmosfera placuta, pozitiva, fiecare membru al echipei putand sa se concentreze mai bine la ceea ce are de facut.

Nu in ultimul rand, comunicarea eficienta este de foarte mare ajutor in interactiunea cu clientii, avand ca rezultat beneficii atat pe partea de marketing cat si pe partea de vanzari. In concluzie se poate spune ca in orice aspect al afacerii comunicarea este cheia pentru a imbunatati cooperarea si intelegerea, pentru a creste productivitatea si profitabilitatea, pentru ca orice afacere sa aiba succes.

Leave a Comment

Your email address will not be published.