Conceptii ce pot provoca pierderi financiare in afaceri

investitie

Se spune ca investitiile sunt un fel de joc de noroc. Spre deosebire insa de riscul de a paria, investitiile sunt insa puternic ancorate in realitate. O serie de astfel de conceptii gresite enumeram si in continuare.

1. Investitia este un joc de noroc. Cu toate ca exista ceva similaritati intre a juca la un cazino si a investi la bursa, in ceea ce priveste speranta de a face o avere cu riscul de a pierde tot, deosebirile sunt insa mari. Investitia pariaza in fapt pe productivitatea unei afaceri, iar ca detinator de actiuni la o companie, se stie foarte bine faptul ca valoarea titlurilor detinute creste odata cu cresterea valorii de piata a afacerii. Prin urmare investitia in afaceri nu este chiar un joc de noroc.

2. O investitie de succes implica secrete pe care majoritatea nu le inteleg – total fals. Oamenii de afaceri cad prada investitiilor si schimburilor, incearca sa “bata” piata, insa esueaza iar si iar. Uneori strategiile implica investitii mari cu rezultate destul de reduse. Pentru a fi castigator pe o astfel de piata a investitiilor, recomandarea este detinerea de actiuni si interese la o gama variata de afaceri care vor fi profitabile pe termen lung.

3. Cu cat mai multa “valva” produce o companie, cu atat mai mult este recomandat sa investesti in ea. In fapt, in momentul in care afacerea respectiva a ajuns sa fie titrata, peste tot la stiri vezi ca are succes, in cele mai multe astfel de cazuri zilele profitabile pentru investitii sunt de mult timp trecute.

Momentul ideal pentru investitie nu exista. Si nu este vorba aici de un simplu joc de noroc, trebuie analizati atent toti factorii implicati. Dupa cum se spune – nu risti, nu castigi – si chiar daca exista un risc, chiar daca acel risc poate sa implice sa pierzi tot, altfel nu ai cum sa reusesti pe piata investitiilor.

Leave a Comment

Your email address will not be published.