Cultura etica in Regatul Unit

london

Ragatul Unit este format dintr-un numar de 4 tari: Anglia, Irlanda, Scotia si Tara Galilor. De obicei ar trebui sa te adresezi unui locuitor din aceasta regiune cu titlul de britanic. Doar in cazul in care esti sigur de originile persoanei poti fi mai specific. Britanicii au un sentiment de patriotism foarte puternic legat de tara lor. De aceea este indicat sa nu faci o greseala de genul.

In privinta intalnirilor intre britanici ritualul este unul destul de simplu si rece. O strangere de mana atat la inalnire cat si la plecare este necesara. Strangerea de mana trebuie sa fie una usoara si nu una ferma. Cand va prezentati, folositi-va de numele de familie si de titlul aferent detinut. Doar la cererea britanicilor de a le folosi numele mic o vei putea face.

In privinta limbajului cultural englezii sunt destul de reticienti. Spatiul personal este unul de luat in considerare. Nu trebuie sa stai niciodata prea aproape de un englez, intrucat acesta s-ar putea simti ofensat. Nici contactul fizic, precum o mana pe umar nu este permis. Imbratisarile si sarutarile sunt actiuni care sunt destinate membrilor familiei sau prietenilor apropiati.

La masa, la restaurant pentru a chema un chelner va trebui sa ridici mana. Nu trebuie sa te agiti sau sa strigi dupa un ospatar.

Te poti astepta la o invitatie in casa unui englez mai des decat in orice alta tara din Europa. Acestia sunt foarte prietenosi si deseori te vor invita la un ceai. Niciodata nu ar trebui sa vorbesti despre afaceri la masa.

De obicei invitatul de onoare este cel care este plasat in capul mesei, asta daca este de sex masculin. In Anglia este indicat sa ajungi cu 10-20 de minute mai tarziu decat a fost stabilit. Niciodata sa nu ajungi mai devreme. Pe de alta parte in Scotia si in tara galilor este indicat sa ajungi la timp.

Leave a Comment

Your email address will not be published.