Cum iti cresti respectul de sine

respect de sine

A avea o parere buna despre propria persoana este un lucru foarte important pentru fericirea si dezvoltarea oricarui individ. A invata cum sa iti cresti respectul de sine este o lectie de viata foarte valoroasa, una mai importanta decat ai putea crede.

Pentru cei increzatori poate ca e destul de dificil de inteles ce probleme au cei ce au o stima de sine scazuta. Acest lucru nu se intampla peste noapte, se manifesta treptat, printr-o serie de evenimente ce te doboara rand pe rand. Increderea in sine si respectul merg mana in mana, odata ce se pierde increderea totul incepe sa se destrame. Se face astfel loc nesigurantei, timiditatii si respectul de sine are de asemenea de suferit.

Cu totii avem puncte slabe. Pe langa asta insa, avem si puncte forte. Acestea pot fi ceva ce altii nu au, precum loialitate, tenacitate, perseverenta, dexteritate sau orice altceva. Trebuie doar sa iti dai seama care sunt punctele tale forte. Esti bun la ceva si trebuie sa insisti pe asta pentru a-ti recastiga respectul de sine.

Trebuie sa inveti sa devii sursa propriei tale fericiri. Cand nu depinzi decat de tine si nu de altii pentru propria stare de bine, devii mai puternic si mai greu de doborat oricare ar fi situatia. Petrece timp cu propria ta persoana, invata si afla ce te face fericit, oricat de egoist ar suna asta. Asculta muzica ce iti vindeca sufletul, urmareste filmele care te fac sa razi, citeste cartile ce le indragesti pana la ultima pagina.

Invata cum sa iti recastigi respectul de sine, ai incredere in tine si aminteste-ti sa te bazezi pe avantajele pe care le ai. Constientizeaza ca esti unic, ca nu mai exista nimeni pe lume ca tine, te va ajuta sa iti cresti respectul de sine si te va ajuta atat in relatia cu ceilalti cat si cand vine vorba de increderea pe care o ai in propria persoana.

Leave a Comment

Your email address will not be published.