Cum prindem stiuca, iarna?

Foarte multi oameni sunt pasionati  de pescuit, facand din aceasta chiar un sport.Pescuitul poate fi o forma de relaxare, o placere sau pur si simplu un hobby pe care il indragim foarte mult.

Care sunt secretele pescuitului la stiuca, iarna? Exista foarte multe mici secrete pe care multi dintre pescari nu le stiu.Stiuca este considerat cel mai activ peste din perioada iernii.Este nevoie sa aveti toate sculele necesare si strategii bine stabilite.In timp de iarna, stiuca sta in ape mai putin adanci decat in peroada verii. Veti gasi stiuca si de 50 cm.Pentru a prinde stiuca, cea mai buna momeala este pestele viu. Stiuca este mereu atrasa de miscare si va fi mereu tentata sa alerge dupa hrana pe care urmeaza sa o manance.Stiuca este unul din pestii caruia ii place sa vaneze si sa ucida prada inainte de a o manca.Chiar daca ai ales sa utilizezi o momeala artificiala, foloseste ceva cat mai energica si care va produce multe vibratii si miscare in apa.

Pentru a trage stiuca la momeala este necesar sa alegi o suprafata de gheata in care sa poti estima cat de putin adancimea apei.Poti face doua gauri la distante de 2-3 pasi intre ele.Arunca in fiecare gaura cate o momeala  Daca a muscat la una din undite, dupa ce esti sigur ca s-a agatat, poti fugii repede la cea de adoua gaura  lasand prima undita  in apa, oricum stiuca este agatata.Stiuca vaneaza in cadre mici, de mai multe ori si in locuri in care vegetatia este cat mai mare.

In cazul in care timp de o ora stiuca nu a actionat, e semn ca trebuie sa schimbi momeala.Stiuca se comporta diferit in fiecare zi, intr-o zi poate fi lenesa, in alta zi vioaie si agresiva.Schimband momeala ii poti starni interesul si astfel o vei atrage in undita ta.

Pentru stiuca ai nevoie de o undita cat mai fina, cu care sa poti estima fiecare muscatura.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *