Cum sa adormi la loc fara grija

Ti se intampla des sa te trezesti dintr-o data si sa nu mai poti adormi la loc, desi maine trebuie sa te trezesti devreme si sa mergi la munca, iar tie ti-e ciuda ca exact acum a trebuit sa te trezesti, cand ai fi putut dormi mult si bine pana dimineata. Exista cateva metode pentru a rezolva aceasta problema. Acestea se recomanda pentru un somn linistit in general, insa aici se axeaza pe cei care au parte de un somn intrerupt.

Gaseste-ti o pozitie de somn si axeaza-te doar pe ea

Stai intins pe spate, ori pe o parte, ori chiar pe burta, pana la urma stai in orice pozitie preferi tu, insa nu o schimba din cinci in cicni minute. Daca stai in sezut sau in picioare pentru o perioada mai lunga de timp, corpul tau este mai probabil sa interpreteze acest lucru ca pe un motiv de a sta treaz.

Nu te apuca de mancat nimic

Ai putea crede ca a lua o inghititura de ceva te-ar putea pune inapoi la somn, insa gustarile luate in timpul noptii de fapt iti afecteaza sansele sa te trezesti din nou. De fapt, o mica gustarica noaptea iti va afecta nu numai in noaptea respectiva, ci va da un semnal pentru intreruperile de somn din viitor. Iti poti obisnui cu usurinta, in acest fel, corpul si mintea sa astepte mancare la o anumita ora din noapte, ceea ce poate reimprospata obisnuinta de a te trezi special pentru asta. Daca simti totusi nevoia imperativa de a gusta ceva, fa-o, insa incearca sa-ti concentrezi cel mai puternic simt al vointei proprii pentru a rezista apelurilor stomacului, pe timp de noapte.

Incearca o relaxare progresiva

Esteo tehnica dezvoltata de catre fizicieni special pentru a reduce tensiunea musculara, prin concentrarea asupra relaxarii cate unei grupe de muschi in parte, rand pe rand. A-ti relaxa trupul te poate ajuta de asemenea sa-ti relaxezi si mintea. A mentine o tensiune in muschi semnaleaza creierului faptul ca trebuie sa ramana treaz si alert. Pe de alta parte, a reduce tensiunea musculara rand pe rand semnaleaza creierului tau faptul ca trebuie sa se relaxeze, ca sa poti adormi.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *