Cum sa previi eruptiile acneice
Cosuri, puncte negre, cosuri dureroase sub piele, cu totii le-am avut. Sunt forme de acnee si apar pe piele dintr-o multitudine de motive, de la productia in exces de sebum ale glandelor sebacee in conditii de stres, la dezechilibre hormonale sau factori externi. Odata aparuta, acneea este destul de dificil de inlaturat, de aceea este mai bine sa o prevenim.
O cauza principala a eruptiilor acneice este reprezentata de acumularea de murdarie, impuritati, uleiuri si secretii ale pielii sau pielea moarta care blocheaza porii. Pentru a evita toate acestea, pielea trebuie curatata corespunzator, ingrijita zilnic, pentru ca acneea sa nu isi faca aparitia. Pentru o piele uleioasa sau mai sensibila trebuie folosit un agent de curatare cu actiune blanda, care sa nu contina chimicale foarte puternice. Pielea trebuie tot timpul mentinuta hidratata, intrucat pielea uscata poate agrava acneea.
Acidul salicilic este unul din cele mai eficiente remedii casnice pentru tratarea acneei. Dupa igienizarea corespunzatoare, aplicarea unei solutii acneice in concentratie de 2% va inlatura celulele de piele moarta care blocheaza porii.
Anumite tratamente la soaloane de infrumusetare se dovedesc de asemenea a fi foarte de ajutor in tratarea acestei afectiuni. Se aplica diverse tipuri de masti pe piele, care ulterior sunt inlaturate, odata cu impuritatile si pielea moarta.
Printre cele mai cunoscute remedii naturale pentru acnee se numara sucul de castraveti, sucul de aloe vera sau albusul de ou, acestea curata porii, previn uscarea pielii si inlatura cosurile si punctele negre.
Cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont:
- nu atinge zonele afectate de acnee cu degetele, pentru ca astfel poti duce infectia si in alte zone
- mentine o igiena corespunzatoare, atat a corpului, cat si a prosoapelor, asternuturilor in care dormi si asa mai departe
- fa un dus dupa orice fel de exercitiu sau activitate fizica pentru a preveni acumularea de transpiratie si impuritati in porii pielii
- bea multe lichide pentru a ajuta procesul de eliminare a deseurilor si toxinelor prin transpiratie
- aplica protectie solara de fiecare data cand mergi la bronzat, mai ales daca iesi in orele in care radiatiile sunt cele mai puternice (orele 11:00 – 15:00).
- in cele din urma, nu uita sa mentii o dieta sanatoasa si echilibrata