Cum scapi de rugina de pe cada de baie

cada

Daca petele de rugina sunt frecvente la cazile mai vechi, si cele noi pot sa prezinte astfel de probleme si de semne. De obicei, astfel de pete apar datorita racordurilor defectuoase, sau datorita apei dure sau bogate in fier si calciu. Acumularile de apa din jurul scurgerii pot duce la aparitia ruginii in acea zona. Lasarea recipientelor metalice pe suprafata cazii umede pot duce de asemenea la aparitia petelor de rugina.

Agentii de curatare disponibili in comert sunt foarte eficienti in curatarea acestor pete. Daca totusi se doreste evitarea produselor cu chimicale daunatoare, pot fi incercate si cateva remedii casnice. Majoritatea sunt foarte utile si eficiente in inlaturarea petelor de rugina de pe cada. Iata in continuare cateva astfel de solutii.

Piatra ponce – una din cele mai bune solutii pentru inlaturarea petelor de rugina de pe o cada din portelan. Trebuie umezita si folosita pentru inlaturarea prin frecare usoara a petei. Cu timpul pata va disparea, metoda este foarte eficienta pentru cazile din portelan, insa piatra ponce nu trebuie folosita in cazul cazilor din fibra de sticla sau emailate.

Praf de copt – cu totii stim ca este un produs foarte versatil, avand o gama larga de utilizari. Pentru indepartarea petelor de rugina, trebuie sa faceti o pasta din praf de copt si apa, ce va fi aplicata si frecata usor pe pata respectiva. Aceasta metoda functioneaza foarte bine pentru portelan, cazi emailate sau din fibra de sticla.

Suc de lamaie – poate fi aplicat pe pete si frecat pe petele de rugina impreuna cu putina sare de masa. Daca pata nu este inlaturata, trebuie insistat. Mai poate fi lasat pe respectiva pata suc de lamaie impreuna cu sare, o perioada de 30-60 minute, pentru a actiona, dupa care se sterge pata cu un burete.

Alcool sanitar – combinat intr-o proportie de 3 parti apa si o parte alcool, pulverizata solutia pe pata si apoi stearsa cu un prosop de hartie, inlatura cu succes petele nedorite de rugina.

 

1 Comment

  1. Nicu Bc

    ori asa, ori dai cada la reconditionat. variantele de aici sunt mai ieftine insa

    Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *