Cum te influenteaza lenjeria de pat in timpul somnului

Te-ai gandit care ar putea sa fie corelatia dintre cuverturi de pat, lenjerii si modul in care ne odihnim? Aparent nu au mare legatura, decat poate la capitolul de confort. De fapt asta este ceea ce credem noi, nu insa si realitatea in sine. Asadar, pana cand sa facem alegeri de orice fel in ceea ce priveste lenjeria de pat ca si aspect trebuie sa tinem cont clar de importanta pe care o are insasi lenjeria de pat.

Confort si relaxare

Primul lucru la care te gandesti cand cumperi o lenjerie de pat tine de relaxarea pe care o cautam. Fara somn nu avem cum sa rezistam, nu avem cum sa muncim, sa fim energici. Somnul este vital pana la urma, asta trebuie sa intelegem. Asa ca desigur ca vom alege si o lenjerie de pat si chiar si o cuvertura cu accent clar pe material: sa fie moale, poate chiar pufos, fin si placut la atingere pentru ca in momentul in care vei folosi acea lenjerie.

Visul si starea de bine

Se crede de asemenea ca o lenjerie de pat este cea care influenteaza si ceea ce visam. Spre exemplu daca avem un vis cu si despre apa se crede ca o lenjerie cu model ce inspira o corelatie de acest gen ar putea fi “de vina”. De asemenea, conteaza extrem de mult culoarea in sine. Daca e sa luam acelasi exemplu de apa si vis se pare ca albastrul in materie de lenjerie are putea sa iti inspire asta.

Poate ca nu vei gandi atat de profund cand vine vorba de alegerea unei lenjerii. Nu te vei preocupa atat de intens de acest lucru. Doar ca la un moment dat cel putin din pure criterii de calitate conteaza extrem de mult. Spre exemplu, alege o cuvertura care sa se adapteze sezonului: una moale si groasa pentru perioada rece a anului si una lejera, poate chiar fluida pentru perioada mai calda a anului. Asta te va ajuta sa ai un decor placut pentru intreaga camera si mai mult decat atat sa potrivesti elementele de asa natura. Pana la urma daca nu tii cont de astfel de detalii nu ai cum sa ai o stare buna mai ales in timpul noptii.

Una peste alta, lenjeria, cuvertura si tot ce alegi pentru pat trebuie sa te gandesti ca sunt de uz personal, ba chiar intim. Daca nici aici nu ai un grad de confort atunci unde?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *