Curatarea eficace a cuptorului

curatare eficace cuptor

Daca al tau cuptor nu este nou si nu te poti mandri cu o fire mai ordonata si practica, atunci mai mult ca sigur cuptorul aragazului pe care il detii deja este plin de grasime si de un miros mai putin placut, de ars, fript etc. Pentru a reusi sa-ti cureti in sfarsit cuptorul, atunci cand te hotarasti in cele din urma, este bine sa pui in aplicare urmatoarea solutie.

Mai intai de toate, trebuie sa ramai singura in bucatarie pentru a te pregati de curatat si de indepartat grasimea din cuptor. Cei mici si oricine altcineva va putea fi deranjat de chimicalele si solutiile puternice pe care le vei aplica pentru a topi grasimea.

Oricum, este indicat ca si tu insati sa porti manusi de protectie si eventual o masca, pentru a opri inhalarea mirosurilor neplacute si tari ce te-ar putea ameti. Nici animalele nu trebuie sa umble libere prin bucatarie pentru ca sunt la fel de expuse ca si oamenii la intoxicarea cu sustante nocive.

Urmatoarea ta sarcina este de a respecta cativa pasi:

  • Intai scoate gratarul aragazului si depoziteaza-l inapa calduta cu detergent puternic pentru a se inmuia intre timp.
  • Apoi prepara o solutie de curatare formata din bicarbonat de sodiu si apa, pune aceasta substanta rezultata intr-un pulverizator si agita recipientul pana cand se va inmuia praful in apa.
  • Folosste mai apoi solutia. Pulverizeaza si insista pe zonele care sunt cele mai afectate de grasime si de pe care crezi ca aceasta se va indeparta mai greu.
  • Dupa ce ai aplicat aceasta solutie, lasa totul la inmuiat timp de o ora intreaga.
  • Ca sa poti vurata eficient cuptorul de grasime, foloseste un burete cu parte aspra, dar de asemenea te poti folosi si de o spatula din plastic tare, care va rade grasimea pana cand se va indeparta de tot.
  • La urma, dupa ce s-a indepartat grasimea, poti sterge cuptorul cu o solutie formata din apa si otet, sau chiar amoniac pentru a indeparta resturile de mancare arsa de pe marginile cuptorului.
  • La final, curata si spala bine si gratarul aragazului odata inmuiat si clateste-l bine inainte de a-l pune in cuptor inapoi.

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.