De ce e bine sa razi

beneficiile rasului

Viata ne pune tot timpul fata in fata cu diverse elemente stresante, indiferent de perioada in care ne-am nascut. Generatiile trecute nu aveau stres mai putin decat avem si noi in zilele noastre, indiferent de motivele ce il cauzau. Drept dovada sta faptul ca umorul si rasul sunt la fel de eficiente si astazi ca si in alte timpuri, reusind sa distraga pe moment atentia de la griji si probleme.

Rasul nu are legatura doar cu expresiile fetei, provoaca de asemenea o serie de schimbari chimice in corp. A rade din toata inima provoaca eliberarea de enzime si hormoni ce sunt de foarte mare ajutor in functionarea diverselor organe, datorita conexiunilor dintre ras si stimularea creierului si diferitelor glande.

Beneficii fizice ale rasului

 

Se imbunatateste imunitatea. Se elibereaza in mod natural antihistamine. Se activeaza si antibioticele naturale produse de corp, ajutand la imbunatatirea sistemului imunitar si la lupta impotriva diverselor infectii.

Rasul reduce nivelul anumitor hormoni precum cortizol, epinefrina si altii, asociati cu raspunsul la situatii stresante. Prin urmare rasul ajuta la inlaturarea stresului, starilor de depresie, furie sau iritare. Rasul ajuta de asemenea la scaderea durerii si reducerea starii de anxietate.

Rasul s-a dovedit a fi foarte benefic pentru persoanele afectate de hipertensiune. Ajuta la scaderea tensiunii arteriale pana la un nivel normal, intrucat rasul ajuta la o respiratie mai profunda si imbunatateste circulatia sanguina, ajutand la un aport de oxigen mai bun si la furnizarea de nutrienti esentiali catre toate partile corpului.

Salvare de la dulce – s-a dovedit chiar si clinic ca un ras bun joaca un rol pozitiv in pastrarea nivelului glucozei sub control. Acest fapt transforma terapia prin ras intr-o unealta foarte eficienta chiar in tratarea diabetului.

Un individ sanatos cu o dispozitie pozitiva este binevenit oriunde, indiferent de ocazie, fie ca e sociala, personala sau profesionala. Un bun simt al umorului si posibilitatea de a gasi amuzament chiar si in cele mai mici aspecte ale vietii este foarte indicat pentru o viata mai buna si mai sanatoasa.

Leave a Comment

Your email address will not be published.