De ce sa incepi un program de nutritie?

nutritie cluj napoca

Stilul de viata tot mai haotic isi pune amprenta pe starea de sanatate a fiecarei persoane. Un dezechilibru in ceea priveste modul de alimentare corespunzator are efecte care se fac vizibile atat asupra aspectului fizic al persoanei, cat si efecte care se manifesta prin declansarea numitor afectiuni.

Obezitatea si alimentatia neadecvata

Alimentatia multor romani prezinta probleme destul de insemnate. In primul rand, produsele ce se gasesc pe rafturile magazinelor sunt considerate a fi extrem de nefavorabile sanatatii si de asemenea, timpul pe care il alocam maselor principale este total nepotrivit.  In cele mai multe cazuri aceste lucruri se vad prin numarul de kilograme care se afla intr-o continua crestere, obezitatea devenind o problema frecvent intalnita si greu de combatut.

Dupa anumite incercari privind un stil de viata mai sanatos si care nu a fost influentat de efecte negative, cei mai multi tind cartre solutia cea mai simpla. Optarea catre anumite medicamente comercializate, atat pe piata legala, cat si pe cea ilegala care indica faptul ca se poate slabi in mod miraculos devine o varianta tot mai des luata in calcul. Desi s-a dovedit de nenumarate ori ca acestea nu pot avea astfel de efecte ori ca pot crea consecinte mult mai periculoase, existenta lor inca este valabila.

Stilul de viata sanatos

Singura solutie reala si productiva pentru kilogramele in plus consta in adoptarea unui stil de viata cu adevarat sanatos. Acesta presupune o alimentatie care se desfasoara de-a lungul unor anumite intervale de masa si existenta unei activitati fizice insemnate. Toate acestea nu au un caracter general, ci se aplica individual dupa caracteristicile ficarei persoane.

Corpul uman prezinta insusiri diferite de la persoana la persoana. De pilda, anumiti oameni vor prezenta o nevoie mai mare de hidratare sau o cantitate mai redusa de proteine, pe cand altele exact contrariul. Acest lucru arata faptul ca existenta unor diete sau regimuri care sunt puse la dispozitia publicului nu pot aduce rezultate favorabile tuturor, ci poate chiar negative.

Pentru a revolutiona cu adevarat stilul de viata si a incepe o schimbare si din punct de vedere al sanatatii, cat si al aspectului fizic, trebuie sa se inceapa dintr-un alt punct – consultarea unui nutritionist care si pe baza unor analize medicale si cunostintelor specifice poate oferi un ajutor real pentru pacient.

Rezultatele aduse de un cabinet de nutritie Cluj Napoca asupra persoanelor ce au fost dispuse sa inceapa lupta cu kilogramele in plus au fost uimitoare. In perioade foarte scurte de timp si fara chinurile aduse de infometare, doar pe baza unor recomandari de baza privind un stil de viata activ si o dieta cu alimente bogate in nutrienti, numeroase persoane au slabit foarte multe kilograme.

Este demonstrat oficial cat de important este rolul unui nutritionist, respectiv recomandarile sale, in viata unei persoane care doreste sa faca o schimbare. Sugestiile specifice aduse de acesta sunt esentiale. Dupa efectuarea investigatiilor medicale, se poate concepe un regim personalizat in care se va cunoaste numarul de calorii ce trebuie consumate la fiecare masa. Si totodata are o mare importanta faptul ca va fi o persoana mereu langa tine, care iti va oferi sfaturi, explicatii si te va sprijini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *