De ce sunt bune fructele si legumele

fructe legume

Fructele si legumele sunt alimentele cele mai sanatoase, ce contin multi nutrienti, vitamine si minerale. Acesti nutrienti sunt necesari pentru functionarea optima a tuturor proceselor organismului. Stilul de viata haotic pe care il avem ne pune insa in dificultate. Nu avem tot timpul posibilitatea sa consumam fructe si legume, insa cateva schimbari in stilul de viata ne ajuta sa ne mentinem sanatosi, sa traim mai bine si mai mult.

De ce sunt importante fructele si legumele?

 

Sunt sursa de vitamine si minerale: Fructele si legumele contin vitamine, minerale si alte substante naturale, foarte importante pentru functionarea corespunzatoare a organismului.

Ajuta la prevenirea cancerului: fructele si legumele contin antioxidanti. Acestia ajuta la scaderea actiunii daunatoare a radicalilor liberi – care pot cauza cancer.

Sanatate pentru ochi: Consumul de fructe si legume ajuta la mentinerea sanatatii ochilor. Vitamina A, spre exemplu, ajuta la o functionare propice a retinei. Vitamina C ajuta la mentinerea colagenului situat in corneea ochilor, iar vitamina E protejeaza ochii de actiunea radicalilor liberi.

Sanatate pentru piele – fructele si legumele contin multe vitamine si minerale importante, care ofera pielii un aspect stralucitor si sanatos. Sunt de asemenea bogate si in continutul de apa, ceea ce contribuie de asemenea la sanatatea pielii.

Sanatatea parului: deficienta de vitamine si minerale poate cauza caderea parului, matreata, par uscat si degradat si altele. Consumul de fructe si legume ofera corpului toate vitaminele si mineralele necesare, astfel parul are un aspect sanatos si rezistent.

Imunitate: vitaminele si mineralele esentiale din fructe si legume ajuta la cresterea imunitatii organismului, prevenind si crescand rezistenta corpului la o gama larga de afectiuni.

Sanatatea cardiaca si cea digestiva sunt alte doua aspecte unde impactul pozitiv al fructelor si legumelor se face simtit. Astfel trebuie sa incepem sa mancam sanatos si sa ne asiguram ca aducem aportul necesar de fructe si legume organismului.

Leave a Comment

Your email address will not be published.