Destinatiile de vacanta ale toamnei

destinatii toamna

Desi de cele mai multe ori toamna este asociata cu inceperea scolilor, a facultatilor, a muncii in  general, cu acea perioada din an in care concediile se termina si grijile incep, unde ai putea sa mergi intr-un weekend cu vreme inca frumoasa si calda, si unde te poti bucura mai tare de peisajele minunate si culorile magnifice pe care ni le ofera toamna decat in Europa, asta daca deja ai vizitat tot ce era de vizitat frumos in Romania.

Valea râului Douro, Portugalia

Cu totii stim de Portugalia, am auzit de Lisabona si poate si de insulele aferente acestei tari frumoase. Insa nu multa lume stie ca pe valea raului Douro exista o suprafata foarte intinsa si vasta de plantatii de vii portugheze, de pe care se face mai apoi cel mai bun si cel mai rafinat vin din Portugalia.

Nu toate vinurile si gusturile cele mai intense si cele mai aromate de vin se regasesc in Italia, Franta sau in California. Portughezii nostri au niste struguri foarte deliciosi si aromati care se transforma in vin de indata ce i-ai calcat cu picioarele goale,obicei care inca se pastreaza in aceasta zona.

Perugia, Italia

Chiar daca ciocolata la ea acasa este inca in Belgia, pasionatii si iubitorii de dulciuri pot participa fara teama si chiar cu mult entuziasm la festivalul Eurochocolate care se tine in provincia Umbria din Perugia.

Tot ceea ce tine si a tinut vreodata de fabricarea, degustarea, crearea ciocolatei se va putea face si aici datorita worlshop-urilor cu ciocolata care sunt asistate de cei mai talentati si cei mai mari mesteri intr-ale ciocolatei din lume.

Lacul Bled, Slovenia

Mai ales pe timp de toamna, acest lac minunat si plin de privelisti de poveste se transforma intr-un regat de basm in care culorile pamantului, ale arborilor cu frunze multicolore si albastrul apei si al muntilor se imbina pentru a conferi un cadru magnific, numai bun de fotografiat.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *