Efecte secundare ale suplimentelor pentru culturism

suplimente

Suplimentele nutritive pentru culturism sunt adesea consumate de sportivi si atleti pentru cresterea rezistentei si masei musculare. Trebuie insa facute cateva cercetari inainte de a le consuma, pentru ca au efecte secundare. Unele sunt produse din ingrediente naturale, care nu dauneaza organismului, insa exista si alte ingrediente care pot sa aiba efecte adverse. Cateva din aceste efecte adverse ale ingredientelor continute de suplimentele nutritive pentru culturism le enumeram in continuare.

Creatina – cel mai frecvent intalnit ingredient in suplimentele nutritive pentru culturism. Este consumata in special de sportivi si de culturisti, atat sub forma de capsule cat si de praf. Dozajul recomandat pentru o persoana sanatoasa este intre 5 si 20 miligrame zilnic. Aceasta absoarbe apa de la diferite organe si o depoziteaza in tesutul muscular. Unul din riscurile acestui supliment il reprezinta cresterea in greutate. Corpul are mai multa energie si poate sa castige in greutate intr-un ritm alert. Un alt efect secundar al creatinei este dat de faptul ca poate cauza probleme la rinichi. Pe langa aceste efecte secundare mai pot aparea stari de greata, crampe stomacale si alte tipuri de probleme legate de tractul digestiv

Cofeina – actioneaza ca stimulent si este consumata de culturisti pentru a obtine mai multa energie si pentru a putea sustine un regim de exercitii intens. Printre efectele secundare ale cofeinei se numara palpitatiile, stari de nervozitate sau chiar diaree. Consumul de prea multa cofeina poate duce de asemenea la deshidratare, stari de insomnie si altele.

Glutamina este un aminoacit care este prezent in muschi, ajutand la construirea tesutului muscular. Dozajul in ceea ce priveste glutamina pentru atleti si sportivi este intre 5 si 15 grame pe zi. Consumul in exces al acestui supliment poate duce la deranjamente stomacale, stari de greata, lipsa de concentrare, dureri in tot corpul si nu numai.

Efectele secundare ale acestor suplimente pot sa difere de la o persoana la alta, de aceea inainte de a le consuma trebuie sa consultam si parerea unui specialist, un medic sau un nutritionist care sa ne analizeze starea de sanatate si sa ne recomande dozajul corect.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *