Elemente ce iti distrag atentia in timp ce conduci

sofat

Sofatul necesita atentie deplina si coordonare perfecta a mintii si corpului, in paralel cu constientizarea tuturor lucrurilor din jur. Activitati secundare ce sunt facute in timp ce se conduce cresc riscul de a face un accident. Iata in continuare cateva dintre elementele ce distrag cel mai frecvent atentia soferilor.

1. Privitul la ceilalti soferi (sau la pietoni) a dus de multe ori la accidente. Simplul fapt de a lua privirea de la drum duce la accidente minore sau grave, in unele cazuri chiar la moarte. Prin urmare soferul trebuie sa fie atent tot timpul la drum.

2. Ajustarea comenzilor, volanulu, oglinzii, scaunului etc. Toate acestea se fac inainte de a se pleca la drum, si nu dupa ce masina este deja in miscare. Se pune in pericol nu numai siguranta soferului, dar si a pasagerilor si a celorlalti participanti la trafic.

3. Admirarea peisajelor. Daca a fi furat de peisaj se poate intampla oricui, in timp ce se conduce atentia trebuie mentinuta strict la manevre si la trafic; soferul nu trebuie sa lase sa ii fie distrasa atentia de peisaj.

4. Supravegherea copiilor – aici se pare ca femeile sunt mai predispuse la accidente decat barbatii. Daca se calatoreste impreuna cu copiii, recomandat este sa fie mentinuti ocupati, pentru a nu distrage soferul de la condus.

5. Mancat sau baut – total nerecomandat. Iti va fi distrasa atentia constant, nu te vei mai putea concentra bine la manevre si in plus risti sa iti patezi hainele sau tapiteria masinii.

6. Folosirea telefonului – fie ca e pentru vorbit, trimis mesaje, verificat e-mail, ascultat muzica sau orice altceva, nu este deloc indicata utilizarea telefonului mobil in timp ce se conduce. Pur si simplu atentia este distrasa total de la condus si este marit considerabil riscul de accidente.

Mii de oameni sunt implicati zilnic in accidente datorita faptului ca le este distrasa atentia in timp ce conduc. De aceea trebuie sa avem un comportament responsabil in timp ce sofam, sa ne mentinem atentia la drum si sa nu ne lasam distrasi.

Leave a Comment

Your email address will not be published.