Gradina – oaza de relaxare

flower-power-cluj.ro

Cand stai la casa, la curte, desigur vei dori ca totul sa arate perfect, vei vrea sa creezi o adevarata oaza de relaxare in care iti poti primi invitatii, rudele, prietenii si asa mai departe. Indiferent de dimensiuni, gradina sau chiar un spatiu de dimensiuni mai reduse din spatele casei este acel spatiu pe care poti sa il amenajezi ca un refugiu, ca un loc in care evadezi de rutina zilnica si in care doar te relaxezi.

Stilul in care vei amenaja este la libera ta alegere. Poti opta pentru clasic – niciodata nu poti da gres cu stilul clasic, dar poti incerca si un stil retro, rustic, eco sau chiar un stil minimalist, modern. Plantele nu trebuie sa lipseasca, poti opta si aici dintr-o mare varietate de arbusti, flori sau plante ornamentale, aranjate intr-o ordine anume, simetric sau asimetric, pentru un aspect ingrijit sau intr-un stil mai rebel.

Poti opta pentru decorarea gradinii pentru un gazon pe care insa va trebui sa il ingrijesti corespunzator. Sistemul de irigatie este absolut necesar, astfel trebuie sa cauti, in functie de zona in care locuiesti, solutia potrivita. Sa spunem ca locuiesti prin imprejurimile Clujului, va trebui astfel sa faci o cautare de genul – sisteme irigatie gazon Cluj. Asta pentru ca in zilele noastre poti gasi orice si online.

In amenajarea gradinii va trebui sa tii cont si de toate elementele decorative necesare. Compartimentarea spatiului este absolut necesara, astfel poti opta pentru diverse garduturi sau arbusti decorativi ori gard-viu care sa delimiteze zonele cu diverse scopuri: locul pentru gratar, mese si scaune, spatiul de relaxare si asa mai departe. Corpurile de iluminat sunt necesare si ele, le poti de asemenea aranja dupa bunul plac, le poti masca printre plante, pentru a oferi gradinii un aspect deosebit. Cu ajutorul corpurilor de iluminat plasate strategic voi putea obtine un peisaj feeric al gradinii pe timp de noapte, ceea ce va face petrecerea timpului cu atat mai placuta.

Locul de relaxare oferit de o gradina amenajata atragator este perfect pentru detensionare, dupa o zi de munca. La fel ca si un somn bun, la fel ca si orice alta metoda pe care o alegi pentru relaxare, petrecerea timpului liber in gradina amenajata cu stil te ajuta sa evadezi putin din rutina zilnica, sa alungi stresul pe care l-ai acumulat si sa mai uiti de griji si de probleme. Astfel, decorand, organizand si mobiland gradina vei avea acea oaza de relaxare atat de dorita.

Leave a Comment

Your email address will not be published.