Grupa de sange si personalitatea

grupa

O veche credinta japoneza sustine ca fiecare grupa sanguina este asociata unor trasaturi de personalitate specifice, si ca o cunoastere a grupei sanguine poate fi folositoare pentru prezicerea comportamentului si temperamentului unei persoane. Desi ii lipsesc dovezile stiintifice, este foarte renumita in concursuri, reviste si televiziuni din Japonia.

Conexiunea dintre grupa sanguina si personalitate a fost subiect de interes in multe tari asiatice, insa originea acestei idei provine din cultura japoneza. Astfel grupele sanguine au asociate trasaturi de comportament si personalitate dupa cum urmeaza.

Grupa A – fermierii

Oameni loiali, rabdatori si iubitori de pace. Acesti indivizi pot fi prea sensibili si tin mult la standardele sociale si la eticheta. Sunt de asemenea sensibili si la sentimentele celorlalti, dar gasesc timp sa le impartaseasca si pe ale lor. Sunt foarte atenti in momentul cand iau decizii si cel mai confortabil se simt cand iau lucrurile pe rand.
Calitati: timiditate, loialitate, organizare, calm, perfectionist, gentil
Defecte: insistenta, persoana pretentioasa, pesimism, incapatinare, obsesiv, prea sensibil
Personalitati avand grupa A: George H. W. Bush, Britney Spears, Adolf Hitler, Richard Nixon, Ringo Starr, Jet Li.

Grupa B – vanatorii

Cei cu grupa sanguina B sunt considerati analogi vanatorilor, aleg cai neumblate si sarcini mai putin obisnuite. Iau rapid deciziile si nu suporta ordinele. Aceste persoane se concentreaza pe ceea ce si-au pus in minte si nu renunta oricat de imposibil ar parea obiectivul. Sunt persoane respectate pentru descoperiri stiintifice si practice.
Calitati: puternic, vesel, muncitor, creativ, expresiv, individualist
Defecte: cu toane, uituc, insensibil, predispus greselilor, nerabdator, iresponsabil
Personalitati cu grupa B: Leonardo DiCaprio, Jack Nicholson, Luciano Pavarotti, Tom Selleck, Paul McCartney.

Grupa AB – umanistii

Cei cu aceasta grupa rara sunt adesea perceputi ca umanisti si sunt cei mai practici dintre toti. Au excelente abilitati analitice si logice. Sunt un amestec de trasaturi intre cei cu grupa A si cei cu grupa B. Pot fi uneori foarte increzatori, alteori foarte timizi. Desi calmi si calculati, o problema nerezolvata ii face nerabdatori si ii supara.
Calitati: calm, rational, controlat, persoana careia ii pasa, fermecatoare, de incredere
Defecte: critic, uituc, nu iarta, indecis, iresponsabil, dualist
Personalitati cu grupa AB: John F. Kennedy, Marilyn Monroe, Thomas Edison, Jackie Chan, Mick Jagger, Barack Obama.

Grupa 0 – razboinicii

Oamenii cu grupa 0 sunt deschizatorii de drumuri, foarte puternici si rezistenti precum razboinicii. Nu sunt doar onesti ci si dispretuiesc oamenii care ascund adevarul. Acesti oameni sunt conducatori innascuti, insa renunta usor la aceasta daca nu ii gasesc rostul. In general tind sa treaca cu vederea detaliile si punctele mai sensibile.
Calitati: onest, ambitios, optimist, energic, increzator, pasional
Defecte: vanitos, suspicios, dependent de munca, invidios, arogant, imprevizibil
Personalitati avand grupa 0: Elvis Presley, Regina Elizabeta a II-a, Printul Charles, Al Capone, John Lennon, Paul Newman.

Leave a Comment

Your email address will not be published.