Informatii utile despre termostatele ambientale wireless

termostat ambiental wireless 2018

In cazul in care ti-a atras atentia segmentul termostatelor ambientale wireless, afla ca ai ajuns unde trebuie pentru a obtine mai multe informatii despre acestea.

Oricine isi doreste sa economiseasca energie pentru a incalzi sau raci locuinta, fara a afecta in vreun fel confortul termic resimtit. Acest lucru este posibil cu ajutorul unui termostat ambiental wireless 2018. Cum se poate economisi fara a periclita confortul termic din locuinta cu ajutorul unui asemenea dispozitiv va explic in continuare.

Desi destul de multe aparate de incalzire si climatizare sunt dotate cu termostate din fabrica, acestea ofera o modalitate de control rudimentara, similara cu cea a unui robinet pe care il reglam manual. Pentru a avea control complet asupra temperaturilor este necesara instalarea unui termostat ambiental, de preferat unul care poate fi controlat wireless.

Spus la modul cel mai simplu, termostatul este acel echipament care comanda oprirea sau pornirea incalzirii sau a sistemului de climatizare in functie de temperatura inregistrata intr-o anumita incapere si cea setata de utilizator. Functii de baza exista si la modelele mai simple, insa daca se doreste control complet este indicat sa se aleaga un termostat ambiental wireless 2018.

Ce avantaje ofera termostatele ambientale wireless?

Principalul atu oferit de aceste echipamente este faptul ca pot fi programate in functie de preferintele utilizatorului. Pot fi setate in asa fel incat sa furnizeze caldura doar in perioadele in care se afla cineva in locuinta, iar in restul timpului nivelul temperaturii sa fie mentinut mai scazut, pentru un consum mai redus. Mai mult decat atat, programele pot fi modificate oricand prin interventia utilizatorului fie din locuinta, fie de la distanta.

Tot in seria avantajelor se poate mentiona compatibilitatea cu diverse dispozitive de climatizare si/sau incalzire. Chiar si cand vine vorba de sisteme diverse de incalzire exista compatibilitatea necesara – sistemele disponibile pe saluscontrols.ro, spre exemplu, pot fi utilizate impreuna cu sisteme de incalzire prin radiatoare, dar si in cazul locuintelor unde incalzirea se realizeaza prin pardoseala.

Posibilitatea controlului de la distanta nu poate fi omisa din seria beneficiilor oferite de asemenea termostate. Prin intermediul unei conexiuni la internet, utilizatorul poate sa isi pregateasca inainte de a ajunge acasa un ambient placut, modificand setarile sistemului cu 30-60 minute inainte de sosire. Aceleasi sisteme mentionate anterior, de la saluscontrols.ro, ofera aceasta posibilitate.

Modul de vacanta sau memoria persistenta merita amintite de asemenea in lista beneficiilor de care poate avea parte utilizatorul unui termostat inteligent. In ceea ce priveste modul de vacanta, acesta poate fi setat pentru a economisi pe perioada concediului, iar memoria persistenta a sistemului permite pastrarea setarilor efectuate de utilizator chiar daca survine o intrerupere in furnizarea energiei electrice.

Avand in vedere toate avantajele mentionate mai sus, e evident ca achizitia unui termostat inteligent este o alegere inspirata. Cei care nu sunt convinsi inca de toate aceste beneficii pot sa verifice si site-ul mentionat – www.saluscontrols.ro – pentru mai multe informatii despre tot ceea ce inseamna termostate wireless inteligente, modul lor de functionare, instalare si intretinere.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.