Metode prin care sa faci educatia copiilor tai eficienta

Fiecare copil este special in felul sau si are nevoie de anumite lucruri si de atentie pentru a se putea dezvolta si creste intr-o maniera cat mai potrivita. Insa si educatia acestuia tine foarte mult de felul in care va deveni in viitor si de felul cum se va comporta ca adult in societate.

“Daca nu ma vei lasa sa iti tai unghiile, vei ajunge sa te zgarii rau”

Nu este prea indicat a-l speria pe copilul tau in felul acesta, pentru ca ori va crede ca va deveni vreun mutant, ori va deveni obsedat mai apoi de taiatul unghiilor si de a veni la tine mult prea devreme ca sa il scapi de ele.

O solutie mai buna la o asemenea problema legata de temerile si mofturile copilului tau este de a-i spune ca daca va lasa ca unghiile lui sa creasca prea mari va ajunge sa-sizgarie hainele frumoase pe care i le-ai cumparatsi ca se va face de rusine in fata celorlalti copii mai bine imbracati ca el. 

“Termina cu plansul ala odata!”

In loc sa-i spui acest lucru si sa ii provoci o si mai mare suferinta sau criza de isterie, mai bine l-ai lua deoparte si l-ai intreba frumos ce s-a intamplat de are o asa reactie. Mai bine ii spui ca numai copiii mici mai plang, si ca el deja este mare, ceea ce ii va creste stima de sine, si ca este uracios atunci cand plange.

A-i spune ca plansul este in zadar si a te lua cu el la cearta mai rau si a-i stimula nervii, mai bine i-ai spune ca plansul este bun si ca il ajuta, doar ca nu trebuie sa se manifeste intr-un asemenea mod dintr-un nimic. Daca ai un copil mai mic ce se manifesta in acest fel, atunci figura cu “Las ca pupa mama si trece” sau “Hai la mine si da-mi un pupic” ii va distrage atentia de la plans si de la cauza acestuia si se va comporta mai bine.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *