Nationala Romaniei la Euro 2016

La o iesire cu prietenii in oras se ajunge sa se vorbeasca, inevitabil, si despre fotbal. Indiferent de situatie, mai ales daca in grupul in care se iese sunt majoritar baieti, fotbalul este unul din subiectele principale de discutie.

Cum nu sunt un foarte mare microbist, am ramas putin pe dinafara cand s-a ajuns la subiectul fotbal. Am prieteni care sunt suporteri infocati, merg la toate meciurile echipelor de club pe care le sustin. Personal fac parte din categoria care sustine echipa nationala, dar spre rusinea mea cand a ajuns in discutie, la masa la care stateam, subiectul nationala Romaniei la Euro 2016 m-a prins total nepregatit. Asta pana cand mi-a zis un prieten de la masa care era cam in aceeasi situatie cu mine – “gasesti chiar aici online nationala Romaniei, stiri despre cum a evoluat, absolut tot!”. Era vorba despre site-ul euro2016.ro. M-am salvat, m-am pus la curent cu toate stirile si cu evolutia nationalei Romaniei in preliminariile campionatului european ce va avea loc in 2016.

Auzisem eu ceva, dar am aflat cu surprindere ca suntem lideri cu echipa nationala in grupa preliminariilor pentru calificare. Dupa 4 meciuri disputate anul trecut, nationala Romaniei a terminat pe primul loc in grupa, cu trei victorii si un egal. Totalul de 10 puncte ne-a plasat in fata Irlandei de Nord, cu care am disputat cel de-al patrulea meci din 2014. Si in momentul de fata se pare ca stam bine, desi din cate am auzit ultima victorie inregistrata impotriva reprezentativei Insulelor Feroe a fost una destul de chinuita. 13 puncte, adica patru victorii si un egal, mentin inca Romania in fruntea grupei F.

Tot de pe euro2016.ro am mai aflat si alte stiri, adevarul e ca am inceput sa citesc si nu prea luam parte la conversatia de la masa. Am vazut ca au fost incidente serioase la meciul Serbia – Albania, chiar si la intalnirea dintre reprezentativele Ungariei si Romaniei s-a lasat cu sanctiuni si amenzi si disputarea unei alte intalniri fara spectatori sau cu o parte din tribune inchise.

Site-ul m-a salvat intr-adevar, efectiv nu stiam nimic despre cum a evoluat Romania la preliminarii. Am luat si eu parte la discutie dupa ce m-am documentat rapid, multumita smartphone-ului si site-ului. Ce ar mai ramane de spus, succes in continuare nationalei Romaniei la viitoarele intalniri. Hai Romania! Nu sunt cel mai infocat suporter sau cel mai mare microbist, dar ca tot romanul, sustin echipa nationala, poate-poate reusim si noi un rezultat bun la turneul din 2016.

Leave a Comment

Your email address will not be published.