Pepenele verde

Pe langa faptul ca este delicios, savuros, zemos, foarte nutritiv si hidratant, pepenele verde aduce multe beneficii si pentru sanatate. Acest vegetal poate fi considerat si fruct si leguma pentru ca toate partile sale pot fi mancate si aduc fiecare cate ceva hranitor si sanatos pentru organismul nostru.

Atat partea dulce, cu samburi a acestuia poate fi consumata, mai ales la redfce atunci cand iti este foarte cald si vrei sa te hidratezi corespunzator si natural, in loc sa alegi o inghetata, dar poate fi consumata si partea vrede sau cotorul, pentru ca acolo se afla minerale si vitamine ce ne ajuta la mentinerea unui sistem digestiv functionabil.

In mare parte acest fruct este constituit din apa, mai bine spus zeama acestuia, pentru ca stim cu totii ca odata ce incercam sa mancam o felie de pepene, ceea ce mai ramane la urma este doar coaja , care de cele mai multe ori este si ea rontaita cum trebuie, asadar nu ai parte decat de beneficii si avantaje cand vine vorba despre consumul acestuia.

Pacat totusi ca este destul de scump pe kilogram in perioada aceasta, mai ales avand in vedere faptul ca daca vei vrea mai mult de o felie, adica un pepene intreg proaspat si suculent, acestia se regasesc mai mult in cantitati foarte mari, si va trebui sa cheltuiesti pana sau peste 10 lei pentru a putea cumpara un asemenea produs natural.

Pe langa varianta verde pe care o cunoastem noi, pepenele vine in mai multe variatii de culoare, atat la exterior cat si in interior. Exista chiar si o varianta de pepene verde ce are interiorul galbui, de culoarea razelor soarelui, acesta fiind mult mai dulceag ca de miere.

Ideea mai frumoasa este ca ambele tipuri sunt verzi la exterior, asadar nu vei sti niciodata ce ai cumpaart cu adevarat decat daca ii faci proba sau doar atunci cand vei ajunge acasa si il vei desface.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *