Proprietatile apei oxigenate

proprietati apa oxigenata

Apa oxigenata este un foarte mare aliat al tau si te poate ajuta foarte mult in curatarea si dezinfectarea locuintei tale de microbi si de bacterii nocive, lucruri ce pot duce cu usurinta la boli si afectiuni ale sistemului respirator si in general ale organismului tau.

Chiar daca este cunoscuta mai mult pentru utilizarea ei indelungata in decolorarea parului sau in dezinfectarea ranilor, aceasta solutie la indemana iti poate fi foarte de ajutor in bucatarie, in baie sau in orice camera a locuintei tale, dar de asemenea si pentru ingrijirea corporala si a hainelor tale.

Daca ai o pata mai greu de scos pe o bluza preferata sau daca din greseala ai dat cu ceva colorat peste pantalonii tai albi, atunci apa oxigenata combinata cu putin detergent de vase te poate ajuta sa le repari si sa redai albul sau curatenia hainelor tale. Dupa ce ai aplicat respectiva solutie pe acele pete in cauza, poti sterge hainele cu un prosop uscat si apoi spala haina in cauza cu apa calduta si las-o la uscat.

De asemenea, tot pentru haine, apa oxigenata te poate scapa de acele urme neplacute de la subrat, urme lasate de folosirea unui deodorant nepotrivit sau care nu era foarte eficient. O solutie formata din putin detergent de vase si apa oxigenata poate fi aplicata pe acele zone cu urme inestetice lasate pe hainele tale, lasa sa actioneze timp de o ora si apoi spala hainele respective cu apa rece.

Ca si inalbitor, apa oxigenata isi face la fel de bine efectul si poate lasa urme albe pe haine daca nu o folosesti asa cum trebuie. Insa, daca ai pete se sange, sau orice alt tip de murdarie pe unele piese vestimentare, trebuie sa actionezi pe moment si sa aplici pe pata in cauza putina apa oxigenata. Lasa sa actioneze cum se cuvine si apoi sterge cu o carpa uscata. Pe urma, tot ceea ce trebuie sa faci este sa clatesti haina respectiva cu apa rece.

Leave a Comment

Your email address will not be published.