Sa vorbim putin despre sangerari

Bineinteles sangerarile pot aparea din diverse motive, fie ca vorbim de o banala zgarietura sau sangerari neobisnuite, e important sa luam in calcul semnalele organismului, pentru a gasi cauza si a o trata cat mai repede.

Probabil toti ne-am confruntat macar o data cu gingiile sangerande. Cine este de vina? Igiena orala necorespunzatoare care duce in astfel la dezvoltarea bacteriilor si la formarea tartului. Pentru a evita aceste lucruri este bine sa periezi dintii macar de doua ori pe zi corect. De asemenea foloseste si apa de gura sau ata dentara. Nu uita sa mergi la stomatolog macar o data pe an.

Sangerarile vaginale sunt si ele anumite simptome. Nu te panica daca observi la un moment dat o sangerare neobisnuita intre menstruatii. Femeile se confrunta de obicei cu aceasta problema. Poate fi vorba de o schimbare hormonalaa, ori de stres. Dar exista cateva situatii in care ar trebui sa consulti un medic ginecologic. De exemplul daca in timpul actului sexual sau dupa el apar aceste sangerari atunci ar trebui sa consulti un medic.

Si daca cilcul este dereglat de ceva luni iar sangerarile se prelungesc tot mai mult atunci nu mai sta pe ganduri. Indiferent ca este vorba de un fibron uterin sau de o simpla rana pe col nu trebuie neglijat pentru ca poate aparea riscul de cancer.

Si taiturile trebuie luate in considerare mai ales cand sunt grave si sangerarea devine abundenta.Daca vezi ca sangerarea nu se opreste  aplica presiune cateva minute asupra ranii folosind un tifon streil. Si putina apa termala este indicata pentru curatarea leziunii.

Epistaxias apare si ea destul de des. Mucoasa nazala este foarte fragila iar vasele de sange aflate dedesubtul ei pot fi lezate cu foarte mare usurinta. Hemoragia nazala apare in mod special la copii, dar pot afecta si adultii din cauza lipsei de calciu.

Leave a Comment

Your email address will not be published.