Scortisoara si miere – beneficii si avantaje

miere scortisoara

Desi poate cunoastem beneficiile separate pe care le au scortisoara si mierea, putini stim puterea pe care o are combinarea celor doua.

Mierea este unul din cei mai buni indulcitori naturali.Oamenii de stiinta au studiat si acceptat beneficiile mierii si scortisoarei, care s-au dovedit a fi de un real ajutor in tratarea multor afectiuni cronice. Cea mai buna parte a folosirii mierii este faptul ca nu are efecte secundare de nici un fel. Desi este dulce, nici pacientii diabetici nu sunt afectati de ea, daca dozajele sunt corespunzatoare. Mierea ajuta la imbunatatirea imunitatii, tine la distanta gripa si raceala, scortisoara are si ea beneficiile sale, iar acum, ca le cunoastem, sa vedem cum functioneaza impreuna.

Beneficiile combinatiei miere-scortisoara

Artrita: Aceasta combinatie a fost folosita in tratamentul afectiunii de foarte mult timp. Pentru tratament se realizeaza o pasta dintr-o lingurita de miere, jumatate de lingurita de praf de scortisoara si apa, pasta ce se aplica pe partea afectata a corpului. Durerea va fi redusa de cele mai multe ori intr-un interval de 10-15 minute.

Acnee: Combinarea celor doua are un efect uimitor asupra sanatatii pielii. O solutie de miere si scortisoara in proportie de 1:1 aplicata asupra partilor afectate ajuta la tratarea acneei.

Sistemul imunitar: Ceaiul cu scortisoara indulcit cu miere ajuta la intarirea sistemului imunitar, ce lupta cu bacteriile si infectiile.

Afectiuni cardiace: Pasta din scortisoara si miere consumata zilnic reduce nivelul colesterolului, prevenind si aparitia riscului de atacuri cardiace.

Oboseala: Studiile arata si beneficiile mierii cu scortisoara pentru tratarea oboselii. Continutul de zahar din miere ajuta la revitalizarea si intarirea corpului.

Dureri de dinti: Pasta de miere cu scortisoara aplicata pe dintele cu probleme amelioreaza si chiar inlatura durerea.

Beneficiile mierii si scortisoarei pentru sanatate sunt nenumarate; poate ca nu isi fac simtita prezenta imediat, precum unele medicamente, insa combinatia este foarte tolerata intrucat nu are nici efecte secundare, este si gustoasa si sanatoasa in acelasi timp.

Leave a Comment

Your email address will not be published.