Siguranta casei tale

Familiile trebuie sa fie constiente de pericolele legate de propria casa si sa ia masurile de precautie adecvate pentru a preveni accidentele si pericolele care se ascund in casa. Unele cauze ale producerilor accidentelor in casa sunt: peretii casei, cablurile de electricitate, incendiile sau mobilierul casei.

Unele dintre cele mai ciudate accidente sau decese se petrec chiar in propria casa. Nu de putine ori am auzit persoane care au murit sufocate sau asfixiate in propria casa, altele care s-au curentat cu cablurile de electricitate care nu au fost corect amenajate, unele  au murit incercand sa ajunga la un anumit produs din dulap si acesta a cazut peste el sau altele au fost victimele furturilor din apartamente.

Din varii motive, multe persoane aleg sa isi decoreze camerele in care locuiesc cu cat mai putin mobilier, sa securizeze toate firele de electricitate si prizele, sa isi puna sisteme de alarma sau sa aiba cele mai sigure echipamente. Unele dintre aceste echipamente de monitorizare si supraveghere se pot declansa imediat, iar conexiunea cu noile aplicatii de pe telefonul mobil ne vor oferi avantajul de ajunge in timp pentru a vedea cine a patruns in intimitatea noastra.

Dar ce facem cand avem si un copil? Care sunt cele mai bune metode de a securiza locuinta? Unii specialisti si psihologi spun ca atunci cand copilul este mic cele mai eficiente metode pentru siguranta acestuia sunt:

-fixarea mobilierului, a aparateleor electrocasnice si electronice pe suporturi cat mai fixe;

– blocarea accesului la cosul de gunoi sau la toaleta;

– acoperirea cablurilor cu banda adeziva sau fixarea acestora in locuri greu accesibile pentru copil;

– alegem un model de perdele si jaluzele pe care copilul mic nu le poate trage, pentru a nu se lovi;

– daca avem o casa si camera copilului se afla la etaj, cel mai sigur mod este de a-i bloca accesul catre scari prin securizarea cu portite a zonelor periculoase;

– alegerea unor modele de covor antiderapante, astfel incat cel mic cand paseste sa nu alunece si sa se loveasca.

siguranta-bebelus-casa

Multe dintre aceste metode sunt cele mai sigure si rapide, astfel incat sanatatea noastra si a copiilor nostri sa nu aiba de suferit.

Leave a Comment

Your email address will not be published.