Vegetale necomestibile si otravitoare

In fiecare tara din aceasta lume imensa exista o serie de alimente necomestibile ce odata ingerate in organismul nostru ne pot crea adevarate stari de greata, de voma, de rau, provocate de otravurile din ele, ba uneori ne pot aduce si moartea.

Boabele de soc din Europa

Acestea au o minunata culoare albastra si au si proprietati medicinale foarte bune, insa aceste fructe nu sunt tocmai ceea ce par la o prima vedere.

Daca vei calatori prin Europa, vei intalni mancaruti aromate si condimentate cu acest gen de boabe si bauturi la fel procesate cu ajutorul boabelor de soc, in Germania, Franta si Suedia. Atata timp cat boabele de soc sunt gatite, esti in siguranta. Insa, trebuie sa te asiguri de acest lucru. Fanii boabelor de soc de peste tot din lume au fost otraviti adeseori in mod serios.

Ciresele din tartele americane

Cianida se adaposteste in samburii atator de multe fructe preferate de noi. Sa luam ciresele drept exemplu. Un sambure sau doi de cirese inghititi din greseala in cadrul unui picnic in parc nu fac nimic. Insa, o cantitate mai mare de sambuti de cirese ingerati de-a intregul in stomacul nostru?

Te vei putea trezi cu o stare de slabiciune generala, ameteala si o serie mai larga de alte efecte secundare. Mai bine fii sigur. Fa din scuipatul samburilor un obicei de-al tau, care sa te ajute sa fii in siguranta.

Rubarba toxica din Marea Britanie

Cine nu iubeste o placinta de rubarba bine facuta? Ei bine, englezii pot fi foarte suspiciosi. Pe timpul celui dintai razboi mondial, frunzele plantei de rubarba erau recomandate ca o sursa de hrana rezultand astfel intr-o otravire extinsa printre cetatenii britanici. Data viitoare cand te vei afla in Londra, este mai bine sa te axezi doar pe tulpinile acestei plante pentru a face un desert bun.

Leave a Comment

Your email address will not be published.