Veninul de scorpion – un ajutor in tratarea tumorilor cerebrale

venin scorpion

In domeniul medicinei, chirurgia cerebrala este considerata una din cele mai delicate operatiuni efectuate de chirurgi. Cu ajutorul cercetarilor recente s-a imbunatatit insa mult tehnica, iar acum medicii pot sa identifice mult mai usor tumorile, crescandu-le vizibilitatea. Acest lucru se pare ca ar fi posibil cu ajutorul veninului de scorpion.

De zeci de ani singura solutie pentru a scapa de cancer este inlaturarea sa completa. Fara indoiala a avea de a face cu tumori cerebrale este un lucru mult mai dificil, necesita un ochi expert si o mana dibace pentru a inlatura intreaga tumoare.

Dupa zeci de ani de cercetari, oamenii de stiinta au obtinut succes in dezvoltarea unei molecule care evidentiaza celulele canceroase, molecula care este dezvoltata prin utilizarea veninului de scorpion.

Scopul realizarii acestei molecule este imbunatatirea navigarii la nivel cerebral pentru inlaturarea tumorilor. Veninul de scorpion se conecteaza rapid de celulele nesanatoase si ofera in acest fel chirurgilor o modalitate de a identifica mult mai usor si rapid celulele canceroase, tumorile, facand ca operatiile sa fie mult facilitate astfel.

Aparitia tumorilor cerebrale este asociata cu formarea de celule anormale in cadrul creierului. Cu toate acestea exista doua tipuri de tumori, tumori malinge si canceroase si tumori benigne. Aproape toate tipurile de tumori provoaca aparitia de simptome care variaza in functie de partea creierului care este afectata. Simptomele includ de la stari de voma pana la dureri de cap, probleme cu vederea, atacuri cerebrale sau schimbari comportamentale.

Cauzele aparitiei majoritatii tumorilor cerebrale nu sunt inca in totalitate identificate. Cu toate acestea cativa factori de risc se pare ca au fost identificati: radiatiile ionizante, diversi virusi ori o serie de sindromuri genetice. Pentru tratarea tumorilor se foloseste atat chirurgia cat si chimioterapia ori terapia cu radiatii. Identificarea celulelor canceroase si a tumorilor se pare ca poate fi insa facuta mult mai usor cu ajutorul veninului de scorpion.

Leave a Comment

Your email address will not be published.