Windows 7 nu va mai avea suport mainstream

windows 7

Pentru utilizatorii Windows 7 a venit acea zi de care se temeau: incetarea sprijinului mainstream. Microsoft va inceta sa mai adauge elemente noi, incheie suportul si pun stop la orice update care nu are legatura cu securitatea pentru sistemul de operare ce are deja o vechime de 6 ani.

Vestea buna este ca cei ce inca folosesc Windows 7 se pot astepta la un sprijin extins pana in anul 2020. Eforturile de a estompa Windows 7 in favoarea Windows 8.1 nu sunt ceva nou. Compania a incetat vanzarile retail inca din luna noiembrie a anului trecut, desi s-a permis vanzarea in continuare de computere cu Windows 7 preinstalat. Promisiunea companiei a fost de a anunta cu un an inainte utilizatorii inainte de a opri total suportul.

In cele din urma gigantul software va duce insa acest lucru la bun sfarsit. Windows 8.1 cu designul sau modificat are o cota de piata destul de mica – undeva in jurul valorii de 9%, mai mult decat sistemele bazate pe Mac de la Apple (5%), si surprinzator – mai putin decat sistemul vechi de 14 ani – Windows XP – care are o cota de piata de aproape 18%.

Windows 8.1 nu a avut succesul pe care si l-au dorit cei de la Microsoft, in general datorita faptului ca s-a incercat oarecum fortarea acceptarii din partea publicului a interfetei fara acel meniu Start. Greseala a fost recunoscuta de Microsoft, mai mult sau mai putin au constientizat ca inlaturarea meniului Start a fost un dezavantaj. Se pare ca acest meniu va fi reintrodus odata cu Windows 10, care momentan se afla in stagiul de testari beta. Odata ajuns la lansare acest sistem de operare, ar putea sa ajute in cele din urma la detronarea atat de cunoscutelor Windows XP si Windows 7.

Leave a Comment

Your email address will not be published.